Honeywell lanceert slimme thermostaat

Honeywell lanceert slimme thermostaat
Honeywell prodcueert al jaren thermostaten, maar nu hebben ze er één ontwikkeld die wel heel slim is.

Met deze thermostaat genaamd Lyric willen ze de strijd aangaan met de Nest. Dat bedrijf werd begin dit jaar overgenomen door Google voor het luttele bedrag van 3,2 miljard dollar. Met de Lyric heeft Honeywell een vergelijkbare thermostaat in huis met een aantal slimmigheden.

Hij wordt geleverd met een app die voor iOS en Android beschikbaar is. Hiermee kan je de temperatuur op afstand regelen. Je kunt ook op basis van je gps-locatie de verwarming alvast aan zetten of juist uitschakelen. Zo hoef je er nooit meer aan te denken wanneer je het huis verlaat om naar je werk te gaan.

Zodra je thuis bent kan je de thermostaat ook met je hand bedienen, uiteraard. Wanneer je in de buurt komt van de Lyric zal het scherm oplichten en laat hij precies zien hoe warm het is. Wil je het een graadje warmer of kouder hebben, dan kan je de thermostaat zelf draaien. Hij zal ook de service interval van je Honeywell-verwarming tonen en een waarschuwing geven wanneer bijvoorbeeld het filter vervangen moet worden.

De Lyric zal in augustus op de markt komen voor een adviesprijs van $279. Of en wanneer de thermostaat naar Nederland komt is nog niet bekend.

[gv data=”r-0BShbQlSM”][/gv]

No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *