Hoera! De Concorde gaat weer vliegen

Concorde
Een groep fanboys dat bestaat uit ex-piloten, ontwikkelaars en technici hebben geld bij elkaar gesprokkeld met het idee om het iconische vliegtuig in 2019 weer te laten vliegen. Gaat het dan toch gebeuren?

De Concorde was vooruitstrevend, gaaf, en supersnel. Maar ook duur (lees: ontzettend duur) in gebruik. Het iconische vliegtuig die door menig gamer bestuurd is in Flight Simulator 2000 gaat een comeback maken, tenminste, als het aan de fans van Club Concorde ligt. Er ligt een plan op tafel om het vliegtuig in te zetten voor shows en het ding verhuurbaar te stellen aan particulieren. Het plan zou zomaar door kunnen gaan. De club heeft in een aantal jaar al 165 miljoen euro aan investeringen opgehaald.

Het idee is om nog de komende 4 jaar geld op te halen en een Concorde aan te schaffen om deze startklaar te maken op zijn 50ste verjaardag. Als alles volgens plan verloopt is er een dikke kans aanwezig dat we in 2019 na 16 jaar dan eindelijk weer het iconische vliegtuig de lucht in zien gaan.

3 Comments

  1. Wow wat gaaf! Als klein jongetje ooit eens zien vliegen (opstijgen) en een paar jaar later in een museum toestel geweest, blijft een indrukwekkend ding. Het is de toekomst maar dan al 50 jaar oud.

  2. Tuurlijk juich ik dit toe, maar ik zie het er niet zo snel van komen. Richard Branson had destijds ook al het idee om een Concorde van BA over te nemen, maar daar heeft BA keihard nee tegen gezegd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *