Hoe ziet het Apple-toetsenbord van de toekomst eruit?

Apple-toetsenbord
Zie daar maar eens stof tussen te krijgen.

Apple blijft zijn Macbook-toetsenbord de afgelopen jaren vernieuwen en veranderen, maar wat staat er op de planning voor de komende jaren? De techgigant heeft onlangs drie pantentaanvragen ingediend en geeft ons zo een kijkje in de keuken. Of deze concepten ooit in de praktijk gebruikt gaan worden is natuurlijk de vraag, maar het blijft interessant om te zien wat Apple van plan is. Of we er blij mee moeten zijn is echter de vraag.

Macbook-patent

In het eerste patent zien we een laptop met twee schermen: de gewone display en een touchscreen op de plaats waar nu het toetsenbord zit. Door middel van trillingen zou je toch het gevoel moeten krijgen alsof je op een fysieke knop drukt. Verder zijn er natuurlijk allerlei nieuwe toepassingen te bedenken waarbij het QWERTY-toetsenbord helemaal verdwijnt en per app een andere invulling krijgt.

Bij het tweede toetsenbord lijkt Apple van plan om de Touch Bar rondom het keyboard te plaaten. Althans: er ligt een drukgevoelige rand omheen. Zo zou je kunnen scrollen door over de rand naast je toetsenbord te vegen, maar Apple weet vast meer toepassingen te bedenken. Op zich is er niets mis met scrollen via het touchpad, dus of het iets toevoegt…

Macbook-patent

In de derde aanvraag zien we een toetsenbord dat helemaal wegvalt in de laptop. Er zou een laag over de fysieke toetsen gelegd worden. Zo kan het toetsenbord nog platter worden, zonder de fysieke toetsen kwijt te raken en het risico te lopen op een nieuw schandaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *