Hoe een kwartiertje storing Facebook tonnen kan kosten

Facebook-storingen vinden we niet leuk
De wereld stopt nog net niet met draaien als Facebook even niet werkt, maar ook de grote bazen van het sociale netwerk worden er absoluut niet vrolijk van. Het kost namelijk bakken met geld.

Mashable becijferde namelijk hoeveel geld Facebook misloopt als de website een minuut niet werkt. Het afgelopen kwartaal kwam er 3,2 miljard dollar binnen, omgerekend 35.164.835 dollar per dag. Het zijn bedragen die wij de rest van ons leven waarschijnlijk niet op onze bankrekening gaan zien, want daarvoor hoef je alleen maar even te berekenen hoeveel geld er per minuut op de Facebook-rekening gestort wordt: 24.420 dollar.

Als we kijken naar de laatste grote storing van 28 oktober, dan was de website 35 minuten volledig onbereikbaar. In die tijd liep Facebook 732.600 dollar mis, terwijl de storing in augustus (19 minuten) 463.980 dollar gekost moet hebben. We hebben het dan puur om misgelopen inkomsten, niet over de kosten om de problemen op te lossen. Ook dat zal in sommige gevallen niet zo goedkoop geweest zijn.

Overigens kost zo’n Facebook-storing lang niet iedereen geld. Er zijn ongetwijfeld genoeg bedrijven die de productiviteit behoorlijk zien stijgen als het sociale netwerk even op zwart gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *