Hilarisch: ‘Brutale’ Siri verstoort Brits parlement (video)

Siri is niet altijd gewenst
Siri zorgt per ongeluk voor een gênant en hilarisch moment.

Een Britse parlementariër bewijst voor eens en voor altijd waarom je tijdens je werk je telefoon moet uitzetten, zeker wanneer je werk het besturen van een land betreft. Tijdens een speech over interventies in Syrië maakt Minister van Defensie Gavin Williamson eigenhandig een brutale interventie mee.

Vragen van de Britse Premier leidde gisteren tot uitleg van Williamson over de strijd tegen IS in Syrië. Laat het Engelse woord voor Syrië, ‘Syria’, nu behoorlijk lijken op ‘Hey Siri‘. De slimme assistent van Apple was dan ook snel bij de monoloog van Williamson betrokken, nadat de iPhone van de parlementariër informatie over het land uit het Midden-Oosten voor hem opzocht.

In het onderstaande filmpje is te zien hoe de politicus relatief soepel met het voorval omgaat. Nadat hij zijn excuses aan de kamer aanbiedt stelt hij: “Het is erg uitzonderlijk dat je door je eigen mobiele telefoon onderbroken wordt.” Vervolgens vraagt hij aan de voorzitter of hij verder mag gaan met zijn verhaal, waarna hij er soepel aan toevoegt: “Zonder de hulp en ondersteuning van Siri, natuurlijk.”

Hoewel het voorval in eerste instantie erg grappig is, waren critici er snel bij toen ze te horen kregen dat de politicus kennelijk zijn telefoon aan heeft staan tijdens zijn werk en dat Siri en ongewenste oren mogelijk met gevoelige zaken mee kunnen luisteren. Williamson’s team benadrukt dat hij zijn iPhone bij geheime vergaderingen en besprekingen niet mee naar binnen neemt.

[gv data=”jcMPJ7tiIfg”][/gv]

Het is niet voor het eerst dat Siri ongepast te werk gaat. Zo stelde Apple’s spraakassistent eerder dat het woord ‘mother’ een afkorting is van het scheldwoord ‘motherfucker’. Ook was Siri creatief bezig toen een gebruiker vroeg wat het volkslied van Bulgarije is. Tot slot lees je hier waarom Apple’s spraakassistent niet op kan tegen onder andere Google Assistant en Amazon’s Alexa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *