Het klassieke startmenu in Windows keert terug

Het klassieke startmenu in Windows keert terug
Voor de gebruikers van Windows 8.1 die nog steeds niet kunnen wennen aan de live tiles heeft Microsoft goed nieuws.

Tijdens de Build 2014 conferentie waar Microsoft zijn producten presenteert, zoals de Nokia Lumia 930, werd ook een nieuwe toekomstige update voor Windows 8.1 gepresenteerd. Met deze update zal het mogelijk zijn om het klassieke menu zoals we die in oudere versies Windows zagen terug te laten keren. Het startmenu zal een combinatie worden van een lijst met applicaties die, zoals we gewend zijn, verticaal gesorteerd is en Life Tiles.

De tweede grote verandering zal de mogelijkheid zijn om Windows-apps in een venster te draaien. Op de achtergrond blijft de desktop zichtbaar. Het is nu dan ook mogelijk om met een nieuwe sdk (software development kit) of api (application programming interfaces) een app te maken die op alle systemen van Microsoft werkt. Op welk systeem Windows draait zal automatisch gedetecteerd worden.

Dit maakt het voor ontwikkelaars een stuk eenvoudiger en ze kunnen er dan ook voor kiezen om jou één keer voor een app te laten betalen zodat je deze vervolgens op elk platform kan gebruiken.(via: Engadget)

4 Comments

  1. Ik heb niet zo veel moeite met de huidige Windows 8.1 hoor. Met de Start Menu 8 freeware tool geïnstalleerd en de metro-interface standaard uitgeschakeld loopt het allemaal prima en het supersnelle opstarten is helemaal een zegen vergeleken met al z’n voorgangers.

  2. Slechte zaak dit, i.p.v. dat ze developers een knieschot als waarschuwing geven om een Modern UI te maken gaan ze deze tegemoet komen door deze optie erin te schroeven.

    Modern UI werkt briljant, ook met muis. Maar dan moeten wel alle APPS in Modern UI zijn zodat je niet terug hoeft naar 1995

    • @Laue: Allemaal leuk en aardig om naar de hand van developers te denken maar de gemiddelde nederlander die blij is dat ze weten hoe Windows werkt zoals het dat al sinds jaar en dag doet worden helemaal gek van Windows 8 als er geen Start8 menu oid is geinstalleerd. Verandering is prima, maar voor de gemiddelde gebruiker was de verandering van W7 naar W8 te groot. Ik zelf ben altijd gemakkelijk in het omschakelen naar andere software maar ook ik heb gewoon een Start8 menu geinstalleerd zodat alles weer werkt zoals in de vorige versies van W8. Er zitten teveel (domme) missers in de Tile omgeving van W8 om het echt lekker en eenvoudig te gebruiken.

  3. Al die mensen die roepen dat het niet werkt moeten het maar een keer echt gaan gebruiken. W8 werkt prima, de metro interface is top. Ik gebruik zowel macbook pro als desktop met W8, werkt gewoon perfect….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *