Het is afgelopen voor dit holografische smartphonemerk

Het is afgelopen voor dit holografische smartphonemerk
Het is RED niet gelukt om een smartphone revolutie te ontketenen.

Het had een nieuwe stap in de evolutie van smartphones moeten worden maar zoals cameramerk RED op de harde manier heeft moeten leren, is een extra dimensie toevoegen aan je smartphone een iets te grote kluif geweest. Daarom stopt het Amerikaanse merk met de productie van hun op het eerste gezicht revolutionaire smartphones.

Het moest ’s werelds eerste holografische smartphone worden en cameramerk RED kreeg het in principe ook voor elkaar. De Hydrogen One had wat leuke features maar concentreerde zich natuurlijk vooral op het holografische aspect; 2D, 3D, augmented reality en VR moesten vlekkeloos in elkaar overlopen.

Maar dat werkte in de praktijk wel anders. RED wist hun visie niet over te brengen op een daadwerkelijk product en hoewel het wat interessante functies had, zagen reviewers er in de praktijk weinig voordelen in. Meerdere vertragingen van de Hydrogen One deden daarnaast vermoeden dat het ook achter de schermen niet zo lekker ging met het dure stukje technologie.

En dat klopt in retrospectief. Het merk zou al problemen hebben gehad met de fabrikant van het toestel en de ontwikkeling van een tweede Hydrogen smartphone is nu ook stopgezet. Topman Jim Jannard legt daarnaast zijn positie neer als CEO neer, mede omwille gezondheidsredenen, zo laat hij in een blogpost weten. De oprichter laat een bedrijf na met een hoop topproducten en helaas voor hem één laatste grote flop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *