HeadsUP brengt telefoonberichten naar de voorruit


Dus u rijdt vaak met 100 km/u over de tienbaans A2 en zoekt een beetje afleiding, maar vind het te riskant om continue een telefoon in de hand te hebben? HeadsUP maakt het je makkelijker.

De HeadsUP is een transparant TOLED-display met een diameter van 11 inch dat aan de binnenkant, het liefst onderaan, van je autoruit wordt geplakt. Middels bluetooth 4.0 of (micro)USB kun je er een iPhone of Android-toestel mee verbinden. Gebeurt er op je telefoon niets, dan blijft het scherm leeg en doorzichtig. Pas wanneer je een oproep, WhatsAppje, email, sms’je, notificatie of een sensuele Tinder-match binnenkrijgt verschijnt het op de HeadsUP-display. Ook kun je er navigatie-aanwijzingen op laten weergeven.

Binnenkomende sms’jes kunnen worden voorgelezen en met spraakbesturing is het mogelijk om een antwoord terug te sturen. Het apparaatje zou ook over gebarenherkenning beschikken.

HeadsUP brengt telefoonberichten naar de voorruit

Het bedrijf achter de HeadsUP, Next, probeert via Indiegogo een bedrag van 50.000 dollar op te halen om hem op de markt te krijgen. De eerste aanmelders krijgen hem voor een prijs van 299 dollar (222 euro), terwijl de reguliere prijs op 399 dollar (296 euro) ligt. Een forse smak geldt voor een transparant display + Android-software. bovendien zijn er momenteel al soortgelijke, maar goedkopere varianten zoals de Garmin HUD te verkrijgen.

Hieronder legt de maker het systeem uit (mirror).
[gv data=”HcI4mrE6Yds”][/gv]

[lg_folder folder=”0_Divers/HeadsUP_windshield_display/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *