Haha, de FBI wilde zelf veiligere iPhones

upgrade iphone
De FBI en Apple zijn in een vete verzeild over of Apple de iPhone moet openbreken, maar dat is FBI’s eigen schuld.

Iedere dag is er weer hilarisch nieuws van het Apple vs. FBI-front. Voor de onwetende: de schutter die in San Bernardino een dodelijke schietpartij hield had een iPhone op zak. Die iPhone is nogal goed beveiligd en versleuteld en de FBI wil Apple nu dwingen om een achterdeurtje in te bouwen waardoor ze kunnen meekijken. En dat weigert Apple omdat volgens hun de FBI niet de enige is die dan kan meekijken, dan komt de rest van de wereld ook even kijken in je telefoon.

Anyway, Donald Trump vindt natuurlijk dat Apple de telefoon zou moeten openmaken, want veiligheid en buitenlanders enzo. De slachtoffers vinden het ook belangrijk. De techbedrijven vinden overigens van niet. Maar weet je wat nu zo grappig is? De FBI en de Amerikaanse politie riepen ooit eens op om allemaal over te stappen op iPhones en zeker je iOS te upgraden omdat het zo ongelooflijk veilig was.

Want een goed beveiligde telefoon voorkomt misdaad. Het is namelijk compleet nutteloos om een goed beveiligde telefoon te jatten. Die verandert in een steen als je dat wil. Het grappige is dat de FBI stiekem de pagina’s heeft verwijderd waarin je wordt aangeraden om je telefoon helemaal dicht te beveiligen.

Foto: Twitter

2 Comments

  1. @valetparker:

    “Die verandert in een steen als je dat wil. Het grappig is dat de FBI in de laatste dagen stiekem de pagina’s heeft verwijderd waarin je wordt aangeraden om je telefoon helemaal dicht te beveiligen.”

    Het artikel waarnaar hier verwezen wordt is van maart 2015. Laatste dagen is dus wel een beetje overdreven. Oh en typo. Grappig moet grappige zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *