Hacker post Facebook-lek op profielpagina Mark Zuckerberg

Plotseling, nieuwe post op de wall van Markie-Mark!
Je hebt uiteraard bug-report pagina’s waar je problemen met een pagina kan melden, maar als daar niet naar geluisterd wordt dan moet je soms iets grovere maatregelen nemen.

De man, die zichzelf Khalil noemt, had ontdekt dat je via een loophole bij iedereen op hun pagina berichten achter kon laten, ongeacht vriendschapsstatus. Dat hoort niet te kunnen, dacht de Palestijn, en dus gaf hij het probleem aan bij Facebook. Hij hoopte op de beloofde 500 dollar voor elk gemeldt lek, maar kreeg een emailtje waarin stond dat dit geen bug was. Dit ondanks dat hij linkte naar een bericht die hij bij een willekeurig persoon had achtergelaten.

Toen werd de man creatief, en gooide een bericht op de wall van Mark Zuckerberg himself, waarin hij de situatie uitlegde en de emailconversatie openbaar maakte. Enkele minuten later kreeg hij een reactie van een ontwikkelaar die alle details van deze bug wilde weten. Khalil’s account werd tijdelijk op non-actief gezet terwijl de boel onderzocht werd, maar naar de 500 dollar kon hij fluiten. Schijnbaar had hij zich niet aan de regeltjes gehouden, hoewel Facebook niet wilde zeggen welke hij dan gebroken had. Balen!

De post in kwestie

Misschien zit er nog een leuke baan voor hem in de toekomst bij. Softwarebedrijven nemen wel vaker dit soort figuren aan om hun eigen beveiliging te verbeteren. Takes one to know one.
(via:RT.com)

Nog geen reacties

  1. FB reageert vaker slecht. Op mijn zakelijke account waren opeens de betaaloptie’s voor reclame weg en kon je alleen nog maar met creditcard betalen.
    Melding gemaakt, nooit wat van gehoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *