Hacker nodig? Met Hacker’s List kun je er een bestellen

Hackers-List
Benieuwd wat voor berichtjes je vriend/vriendin ontvangt? Of wil je je rapportcijfer snel aanpassen voordat de examens beginnen? Met Hacker’s List bestel je een persoonlijke hacker die deze klusjes opknapt.

Bij het woord hacken denken we misschien al snel aan grootschalige cyberaanvallen, zoals die van Sony Pictures eind vorig jaar, maar de werkelijkheid toont aan dat deze computer-experts ook voor veel kleinere klusjes ingezet kunnen worden.

Plaats een opdracht
Op de website Hacker’s List kunnen mensen (ook anoniem) een opdracht plaatsen, zoals ‘Hack de social media-accounts van mijn vriendin, want ik denk dat ze vreemdgaat’. Vervolgens kunnen de hackers die zich aangesloten hebben bij de website reageren op deze opdracht. Als de klant vervolgens zijn hacker heeft uitgekozen en er een overeenkomst is over de prijs, kan de hacker aan de slag.

Nog voordat er wachtwoorden achterhaald worden of privéfoto’s gewist worden moet de gebruiker het eerste deel van het afgesproken bedrag overmaken. Om te zorgen dat de hackers er dan niet meteen met het geld vandoor gaan bewaart Hacker’s List (naar eigen zeggen) dit geld, zodat het pas overgemaakt wordt als de klus is geklaard.

‘Niet illegaal’
De prijzen variëren overigens enorm, zo zijn er kleinere bedragen maar ook grote geldsommen van bijvoorbeeld 4000 dollar van iemand die foto’s en gegevens wil wissen uit zoekmachines. De grote vraag is natuurlijk hoe legaal dit soort websites zijn. Zo geeft Hacker’s List aan geen opdrachten te accepteren die illegale doeleinden hebben, al kun je je natuurlijk afvragen of het hacken en inzien van iemands smartphone wel helemaal volgens de wet is.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *