GTA V community woedend na mod-tool verbod

Zo vaak ging Grand Theft Auto V over de toonbank
De GTA community is helemaal klaar met het autoritaire regime van Take Two en Rockstar.

Je zou het bijna vergeten, maar GTA V draait inmiddels weer heel wat jaartjes mee op zowel consoles als de PC. Om de game ook op de PC nog in leven te houden, wordt er vaak gebruikgemaakt van mods om het spel nog toffer te maken. Een van de meest populaire mod-tools is OpenIV. Nu Take Two enkele dagen geleden een stop forceerde van deze mod-tool, is de community er klaar mee.

Volgens Take Two maakte de mod-tool het mogelijk om voor derde partijen de beveiliging te omzeilen en de software aan te passen, tegen de regels in van het bedrijf. De GTA V-community gelooft er echter geen snars van en eist dat de mod terugkeert.

Zo is er een ware petitie gestart op Change.org om het Rockstar en Take Two duidelijk te maken dat ze volledig fout zitten in dit geval. Binnen vijf dagen zijn er dan ook al meer dan 52.000 handtekeningen opgehaald voor het terugbrengen van OpenIV.

Een andere manier waarop de GTA spelers zich afreageren is op Steam. Meer dan duizenden negatieve reviews zijn inmiddels achtergelaten, met in ieder bericht vrijwel dezelfde inhoud: breng OpenIV terug. We zijn benieuwd of de community serieus genomen zal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *