GoPro Hero4: 4K-opnames en touch screen

GoPro-Hero4
De nieuwe GoPro Hero4 wordt pas op 8 oktober officieel onthuld, maar alle details zijn inmiddels al uitgelekt.

Een aantal GoPro-fanaten heeft op Reddit een handig overzichtje gemaakt van al het gelekte materiaal, dat onder andere verzameld is uit productsites, firmware en foto’s. Website Petapixel bevestigde vervolgens deze geruchten.

Twee varianten
Uit dit materiaal is op te maken dat er twee verschillende versies van de Hero4 komen: een Silver en Black variant. De Black-editie onderscheidt zich door 4K-video te ondersteunen op 30 frames per seconde. Door de verdubbeling van de framerate, zou het ook mogelijk zijn om 60 frames te schieten, waarbij je 2,7k-video gebruikt.

GoPro-Hero4

Ook zijn er een WiFi– en opname-ledjes op de voorkant te zien, handig als je de camera op afstand bedient. De plaats waar de wifiknop eerst zat (op de zijkant) is nu gereserveerd voor de instellingenknop.

Silver
De GoPro Hero4 Silver krijgt deze 4K-optie niet, maar heeft wel een klein touchscreen op de achterkant van het cameraatje. Hiermee kun je snel tussen opnames door swipen en de camera verder bedienen.

Omdat het formaat van de twee nieuwe GoPro’s hetzelfde lijkt te zijn als hun voorgangers, is de kans groot dat bestaande accessoires nog steeds gebruikt kunnen worden voor deze twee nieuwe camera’s. Handig als je al een GoPro in huis hebt en eraan denkt om te upgraden.

GoPro-Hero4

Prijs onbekend
Wanneer de GoPro Hero 4-editie uitkomt is nog niet bekend, al wijzen verschillende bronnen op 15 oktober. Ook de prijs is nog even afwachten, al lijkt het logisch dat de Black wat duurder zal worden dan de Silver.

3 reacties

  1. Blijft het toch een mooi product vinden. Knap hoe ze binnen een paar jaar de standaard zijn geworden op het gebied van actie camera’s.

    Echt goedkoop zijn ze niet maar ook niet buiten-bereik-duur.

  2. Het prijspunt van de GoPro is inderdaad goed gekozen.

    4K blijf ik maar een gimmick vinden..
    Schermen met 4K-resoluties zijn nog exorbitant duur en de ene 4K is de andere niet. GoPro footage geschoten in 4K is toch iets héél anders dan 4K materiaal geschoten door een RED camera.

  3. Ik vind GoPro juist overrated. Er zijn betere camera’s te vinden. Toch hebben ze de marketing goed voor elkaar en een hip imago. Wat ze zeker goed voor elkaar hebben zijn de accessoires, dat wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *