Google zit straks ook in de thermostaat in je woonkamer

Honywell thermostaat
De tijd dat Google zich zuiver bezig hield met zoekopdrachten op internet, ligt ver achter ons. Google vind je straks echt overal. Met een slimme thermostaat in de woonkamer wil Google ons helpen het energieverbruik beter in de gaten te houden.

Onder de naam Energysense wordt volgens de website The Information gewerkt aan een thermostaat die via internet kan worden uitgelezen en bediend. Hiervoor wil Google samenwerken met externe partijen en er zouden al gesprekken worden gevoerd met het bedrijf Ecobee.

Dit is overigens niet het eerste initiatief van Google op dit gebied. Een aantal jaar geleden presenteerde men de webapplicatie Powermeter waarmee gebruikers inzicht kregen in hun energieverbruik. Midden 2011 werd hier echter de stekker uit getrokken.

Baanbrekende pioniers zijn Google nu niet. Verschillende Nederlandse energieleveranciers hebben al slimme thermostaten en energiemeters op de markt die al dan niet op afstand te bedienen zijn. Denk aan Eneco’s Toon en de E-thermostaten van Essent en Nuon. Daarnaast maken producten van Honeywell en Nest hun opwachting.

No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *