Google verbiedt vriendjesvolgende spionage-app

Google verbiedt vriendjesvolgende spionage-app
Het wel en wee van je wederhelft in de gaten houden met de app ‘Rastreador de Namorados’ wordt een stuk lastiger.

In Brazilië was blijkbaar een grote behoefte aan een Android-app waarmee jaloerse types hun vriend of man kunnen volgen. Volgen als in: alles tracken wat ze met hun smartphone uitvoeren. Daarvoor moet je wel even de app ‘Rastreador de Namorados’ (Portugees voor vriendjesvolger) installeren op het apparaat van je lover, en met een abonnement van $2 verdwijnt het icoon uit het menu van de telefoon, maar daarna is het dus ongebreideld sms’jes meelezen, kijken waar hij zich bevindt en de telefoon van je partner jou laten bellen zodat je in zijn gesprekken kan meeluisteren.

De 24-jarige ontwikkelaar van de app, woonachtig in Sau Paulo, zegt dat zijn app in korte tijd al ruim 50.000 keer is gedownload. Maar Google vind het inmiddels welletjes. Na klachten over de app – er schijnen nogal wat privacyregels te worden geschonden – is ‘Rastreador de Namorados’ uit Google Play verwijderd.

De app mag dan uit Google’s online winkel zijn gegooid, via de site van de ontwikkelaar is het .apk-bestand nog steeds te downloaden. Wie in een ongezonde relatie zit en zijn wederhelft maximaal wil stalken, kan dus vrolijk doorgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *