Google toont volledig functionele zelfrijdende auto

Google-Zelfrijdende-Auto
De zelfrijdende auto van Google is geavanceerder dan ooit, en kan volgens het bedrijf zo de weg op voor een proefrit.

In een blog op de website van Google worden de nieuwe vorderingen uit de doeken gedaan. Wat betreft het design is er weinig veranderd met het eerste prototype dat Google eerder dit jaar liet zien, maar onder dat ietwat suffe uiterlijk gaat wat indrukwekkende software schuil. Wel is de grote bol die boven de auto uitsteekt een stuk kleiner gemaakt. Hier zit het LIDAR-systeem in verstopt, dat ervoor zorgt dat de auto kan zien in het verkeer.

Toch een stuur
Ook is er een gas- en rempedaal en een stuur toegevoegd. Die waren in het eerste prototype afwezig, omdat een zelfrijdende auto deze onderdelen immers niet nodig heeft. Daar dacht de staat Californië (waar Google met de auto rond wilt rijden) echter anders over, en om veiligheidsredenen zijn deze klassieke onderdelen alsnog toegevoegd aan Google’s bolide. In principe hoef je deze ouderwetse mechanismen niet aan te raken, maar als de software ineens weigert, kun je gewoon het stuur in handen nemen.

Op het blog beweert dat er al testrondjes gemaakt worden op een circuit, en dat de auto in de loop van 2015 op de weg in Californië te vinden is. Google deed eerder al tests met bestaande automodellen waar hun software ingebouwd was, dit is de eerste keer dat hun volledige eigen designauto volledig functioneel is.

Wanneer mogen wij?
Voordat wij zelf een zelfrijdende Google-auto aan kunnen schaffen lijkt echter nog wel even te duren. Omdat Google geen autofabrikant is (en het ook niet wil worden) zal er eerst een partner in de autobranche gevonden moeten worden die de auto’s wil produceren.

No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *