Google Street View trekt de woestijn in met een dromedaris


Met Street View bracht Google in 2007 vrijwel iedere plek waar een auto kon komen in beeld, maar tegenwoordig wijken ze ook geregeld van de gebaande paden af. Daarvoor zetten ze niet alleen ‘Google Trekkers’ in, die met een 18 kilogram zware rugtas het veld in trekken, ze krijgen ook hulp van een dromedaris.

Google Arabia is met een tien jaar oude dromedaris de Liwa Oase ingetrokken, om het zandlandschap in 360 graden op foto vast te leggen. De Liwa Oase ligt op 100 kilometer ten zuiden van de Perzische Golf en 150 kilometer van Abu Dhabi. De oase ligt in de Rub al Khali woestijn en is ongeveer 100 kilometer lang. In de oasis liggen ongeveer 50 dorpen.

De beelden van de DromedarisCam zijn absoluut schitterend geworden. Eentonig, maar schitterend. Je kunt HIER zelf door de woestijn dwalen via of check de samenvatting in onderstaande video.

[gv data=”4pVCToDTbT4″][/gv]

Meer epische Google Street View locaties? Ze hebben recent beelden gemaakt van de tempels van Angkor Wat, de Colorado River, alle 12 WK stadions, het torentje van Mark Rutte en het circuit van Top Gear.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *