Google spot beveiligingsfout in Android versie Fortnite

Fortnite: geleide raketten komen terug
Ironie 2.0.

Het was een interessante keuze van Fortnite om haar applicatie niet beschikbaar te maken in Google’s Play Store. In plaats daarvan moeten Android-gebruikers die Fortnite willen spelen de website van Fortnite opzoeken om het spel te installeren. Niet zo handig voor de eindgebruiker, wel lucratief voor ontwikkelaar Epic Games. Ze hoeven immers geen 30 procent meer af te staan aan Google en consorten wat betreft inkomsten.

Super leuk voor de financiële mensen bij Epic Games, maar dan is het wel zo fijn om je beveiliging op orde te hebben. En wat blijkt? Er zat een beveiligingsfout in de Android Installer van Fortnite, ironisch genoeg opgemerkt door Google (via TechCrunch). Was de app in de Play Store uitgebracht, dan was dit niet het geval geweest.

De ontwikkelaars van Epic Games hebben gelukkig snel actie ondernomen en hadden de beveiligingsfout binnen een dag al opgelost. De kans is dan ook aanzienlijk klein dat hackers het lek hebben ontdekt in die tijd.

Pittig detail: Epic had aan Google gevraagd om 90 dagen te wachten met het rapporteren van de bug in openbaarheid, maar Google had lak hieraan en publiceerde de fout meteen. Epic Games CEO Tim Sweeney uitte kritiek op deze actie en noemde Google ‘onverantwoordelijk’. Tja, Google weet wie het zegt.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *