Google sloopt identieke stemfunctie uit Android

Dag Google
De functie kon nog wel eens voor verwarring zorgen.

Het kan goed zijn dat je wel eens bedrogen uit bent gekomen nadat je een Google Smart Assistant-opdracht probeerde te geven, maar per ongeluk de Google zoekopdracht ‘Hey Google, speel Barbie Girl van Aqua’ op je scherm kreeg. Google sloopt daarom een van de twee verwarrende, praktisch gelijke functies uit Android.

Google is hard bezig om hun slimme assistent te standaardiseren op praktisch ieder apparaat. Het was daarbij gek dat Android nog een aparte Google zoekopdracht-functie had die eigenlijk al ingebakken zit in Google Assistant.

Zoals de meesten wel weten, kun je met Google’s slimme assistent indirect dingen op Google opzoeken. Alle informatie die de virtuele butler je geeft komt in principe van Google waardoor het lijkt alsof de A.I. alles weet. Het is dan overbodig dat je met je stem nog direct iets kon opzoeken via Google.

De stem zoekfunctie wordt dus langzaam uit Android gesloopt, al is het nog niet bekend in hoeverre deze upgrade is uitgerold. Ook is het bij gebrek aan officiële confirmatie van Google nog niet zeker of het hier om een praktische test gaat of een permanente aanpassing van Android.

Google is al jaren allerlei Google-functies in Google Assistant aan het verwerken, maar de laatste tijd staat de objectief beste slimme assistent onder vuur vanwege rare praktijken. Zo blijkt het automatische bel-systeem van Google veelal gewoon een mens te zijn en werd het miljardenbedrijf betrapt op het afluisteren van Nederlandse en Belgische Google Assistant-gebruikers.

Lees ook: Zo blijf je tijdens de vakantie de baas over jouw Android-smartphone

2 reacties

  1. Ik heb thuis élke vorm van stemassistent uit alle in ons huis aanwezige telefoons en laptops uitgeschakeld. Het was me al een paar keer opgevallen dat ik het gevoel kreeg te worden afgeluisterd: heb je een gesprek met iemand over een bepaald onderwerp, krijg je vervolgens continue reclame te zien over dat bewuste onderwerp. Creapy.

    • @rrrobert: Ik heb dit gerucht een keer getest. Ik ben zeer regelmatig over katten(voer) gaan praten terwijl ik geen kat heb. Nu verwacht je dan ineens reclame voor kattenvoer maar dat was niet het geval. Aan de andere kant, ik onthulde mijn experiment wel eerst aan mijn vriendin dus wellicht dat Google wist dat het doorgestoken kaart was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *