Google Pixel krijgt functie waar Android jaloers op is

Pixel 3A en 3A XL krijgen Live Caption
Live ondertitels zouden op iedere Android-smartphone moeten staan.

Het is geen geheim dat Google hun eigen Pixel smartphones soms voortrekt als het om Android-features gaat. Ze hebben als Android immers direct toegang tot de smartphone, terwijl fabrikanten vaak minder nauw met het besturingssysteem kunnen samenwerken. Dat verklaart tevens waarom nu zelfs de Pixel 3 midrange-lijn een functie krijgt die eigenlijk op iedere Android-smartphone aanwezig zou moeten zijn.

De Pixel 3a en Pixel 3a XL krijgen namelijk de zogenoemde Live Caption-functie, zo maakt Android bekend in een Tweet. De functie maakt het mogelijk om live ondertiteling voor filmpjes en audio-fragmenten te genereren. Het mooiste van het verhaal is dat dat offline gebeurt; het is live en kost geen internet.

https://twitter.com/Android/status/1201996312368930816

En zo’n functie is in een breed scala aan toepassingen handig. Niet allerminst voor doven en slechthorenden, want ook zij kunnen zo van een filmpje, toegestuurd spraakbericht of podcast genieten. Ook wanneer iemand een zin niet begrijpt of verstaat, kan het handig zijn om het uitgeschreven te zien. Kortom, een leuke functie voor heel veel Android-gebruikers.

Maar vooralsnog zijn alleen de Pixel 3- en 4-serie uitgerust met de offline Live Caption-feature. In een blogpost maakt Google wel bekend samen te werken met andere fabrikanten om de feature naar hun smartphones te brengen. Dat moet volgend jaar gebeuren.

Welke smartphones dan met de functie worden uitgerust is niet bekend. Vooralsnog ondersteunt Live Caption alleen Engels.

Lees ook: Google Pixel 4 (XL) vs Pixel 3(XL) – Zijn ze beter geworden?

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *