Google Pixel 2 marteltest is slachtpartij

Dat ziet er niet goed uit....
De Pixel 2 is verreweg niet zo sterk als de reputatie van Google zelf.

De ondertussen legendarische YouTuber JerryRigEverything test wederom hoe solide smartphones zijn en laat deze keer zijn semi-wetenschappelijke tests los op de reeds uitgekomen Google Pixel 2. Check hier het reviewoverzicht van de ‘koning van de Android-telefoons’.

Nu, op naar de hamvraag van dit artikel: Hoe breekbestendig is de Pixel 2? Zoals altijd begint Jerry bij het bekrassen van de display. Zoals bij de meeste high-end smartphones is ook deze display van Gorilla 5 glas gemaakt, wat wil zeggen dat het scherm bij krastool 6 begint te beschadigen en diepe krassen begint te vertonen bij hardheid 7 (van de 9). Niets nieuws onder de zon hier.

Maar dan komt de achterkant onder een vergrootglas te liggen. De aluminium body is aan de achterkant namelijk ‘gecoat’ met een hybride laagje, plastic of verf, afhankelijk van welke beschrijving van Google je leest. Hoe dan ook, de zachte achterkant beschadigt simpelweg ontzettend gemakkelijk.

De grootste schok komt wat mij betreft bij de buigtest, die onmiddellijk de grootste zwakte van de Pixel 2 blootlegt. Al met de eerste handmatige druk breekt het gehele toestel zowat door midden. Hipsters, koop een hoesje voor de Pixel 2, want je skinnyjeans zal puree maken van je smartphone.

[gv data=”BVKnt7H4zVc”][/gv]

Wil je wat vergelijkingsmateriaal? Check dan hier hoe de Nokia 8 het doet tegenover aanstekers, sterke handen en metalen krastools. Is ie nog steeds zo onverwoestbaar als vroeger? Benieuwd hoe de iPhone 8 door Jerry’s marteltest komt? Dat zie je hier.

Nog geen reacties

  1. Als android smartphone fan roep ik het al jaren, de Nexus/Pixel is dood ….
    Daar waar het ooit mee begon (veel voor weinig) is er nu niks meer van over en betaal je premium voor weinig features en wat software tricks.

    Ieder jaar stelt het teleur en zijn ze niet in staat een compromisloze smartphone te maken.
    Het is net een Iphone, altijd consessies doen en keuzes maken en dat voor de hoofdprijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *