Google onthult extreem goedkope Android One telefoons

Android-One-Google
Deze nieuwe Android One smartphones van Google zijn voor een prikkie van jou.

Op een evenement in India werden de nieuwe budgettelefoons voor het eerst aan het publiek getoond. Micromax, Karbonn en Spice Mobiles werken samen met Google om drie verschillende modellen te lanceren.

Sparkle Red V voor 81 euro
Karbonn brengt de Sparkle V Red op de markt. Een telefoon met een 4.5-inch display, 5-megapixel camera, 4GB opslagcapaciteit, 1GB RAM, microsd-ondersteuning en Android Kitkat. Dit alles kost je maar 6399 Rupees, of 81 euro.

Sparkle-V-Red

Google krijgt de prijs zo laag omdat ze op een ‘kale versie’ van Android draaien die Google aan de fabrikanten geeft. Bovendien voorziet Google het onderzoek naar hardware en de ontwikkeling van software.

Google verzorgt de updates
Omdat de toestellen direct van Google afkomen, zal de softwaregigant ook zelf de software-updates verzorgen, en zelf kunnen kiezen welke hardware wordt ondersteund.

Het probleem bij veel andere goedkope Androidtoestellen is dat ze slecht worden voorzien van updates. Omdat Google met de Android One-telefoons direct aan het roer staat, kan dit probleem voorkomen worden.

[gv data=”X7UPR9z3OV8″][/gv]

Eerst India
Later vandaag zijn de nieuwe telefoons te koop in India. Later dit jaar volgen Indonesië, de Filipijnen en andere Zuid-Aziatische landen. Volgend jaar worden er meer landen aan dit rijtje toegevoegd.

Google richt zich specifiek op India, omdat dit een grote markt is waar er nog maar relatief weinig mensen met een smartphone rondlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *