Google onthult definitieve naam van Android Q

Google onthult definitieve naam van Android Q
De inspiratie was een beetje op.

De Amerikaanse zoekgigant komt jaarlijks met een nieuwe versie van zijn mobiele besturingssysteem. In de beginperiode komt er altijd een codenaam. In een later moment in aanloop naar de onthulling maakt het techbedrijf de definitieve naam bekend. Zo ook met de nieuwste versie die tot op heden nog bekend stond als Android Q.

Android Q heeft namelijk zijn naam gekregen het is simpelweg Android 10 geworden. Geen snack of verwijzing naar een lekker snoepje. Heel technisch en serieus dit jaar. Google zegt dit te doen om Android duidelijker te maken. Het techbedrijf kreeg onder meer kritiek te horen dat de namen voor Android verwarrend zouden zijn. Blijkbaar is niet iedereen fan van snoepjes of toetjes.

Een video met de officiële aankondiging van Android 10 check je hieronder. Android 10 verschijnt dit najaar op de (nieuwste) Google Pixel-telefoons. In een later stadium volgen ook de andere Android-telefoons met een eigen ontworpen skin over Android 10.

[gv data=”l2UDgpLz20M”][/gv]

Lees ook: Dit weten we allemaal over Android Q
Op de hoogte blijven van het laatste technieuws? Check dan onze Facebook-pagina

4 Comments

 1. Jammer, het speculeren voor de volgende naam op basis van de opvolgende letter in het alfabet was altijd wel leuk en de Droid memes en versie logo’s waren ook fun.
  Nu wordt het mijn inziens weer iets saaier.

  Gemiste kans.

    • @turbobrick: heeft niets met trend te maken … maar compleet gebrek aan creativiteit.

     Van de miljoenen namen die ze hadden kunnen kiezen … uitgerekend deze kant op. Maar ook samsung …. van alle honderduizenden winkelformules … uitgerekend de apple kant op … of de pixel … van alle mogelijk kanten … de iphone kant op …. of de presentaties van producten … duizenden originele manieren maar uitgerekend de apple keynote copy…. zelfs de chinezen doen hetzelfde amerikaanse praatje.

     Reverse wireless .. weinig opties … het kan op 1 of 2 manieren thats it. Dus ja eens komt het in een ander merk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *