Google koopt monorail voor kantoren in Australië

Google koopt monorail voor kantoren in Australië
Just Google being Google.

Het begint met een grap van Google-ingenieur Paul Cowan die in Google’s interne ideeënbox voorstelde om de Sydney Monorail te kopen, om zo de twee kantoren van Google Australië op een epische manier met elkaar te verbinden. Ludiek grapje, maar met een serieuze ondertoon, want de betreffende monorail is in juni na 25 jaar trouwe dienst geannuleerd.

De grap kwam pas echt tot leven toen Google-medewerker Alecia doodserieus op de aankoopplannen reageerde, en in een studie uiteenzette waarom de aankoop van een monorail een slecht idee was. Dat ging vervolgens het hele Google-kantoor rond, en vervolgens vergat iedereen het weer. Totdat Paul na 3 maanden van Alecia de opdracht kreeg om samen te gaan ‘monorail shoppen’.

“Alecia takes us out to a junkyard near the airport, and we all help choose which two monorail carriages we want to purchase and install as meeting rooms in One Darling Island, our new workspace in Sydney (the aforementioned rumoured third building),”

Deze week was het zover. De monorailkarretjes werden helaas niet op een werkend traject op de Google compound gezet, maar in de kantoren geïnstalleerd als vergaderruimtes. Timelaps van de installatie hieronder:

[gv data=”fARzyzbhUao”][/gv]

Volgens de Sydney Morning Herald bedragen de kosten voor het transport en de installatie alleen al 250.000 dollar. Maar dan heb je wel monorailwagons met beeldschermen en airconditioning. Typisch Google.

Google koopt monorail voor kantoren in Australië

Foto’s via Google+/Paul Cowan

[lg_folder folder=”Google/0_Divers/Monorail_Australie/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *