Google Home en Mini zijn zojuist een stukje toffer geworden

Handig
Heb je er twee in huis, dan zijn de apparaten van Google plots een stuk handiger geworden.

Hoewel niemand ongetwijfeld al is vergeten hoe Google met de privacy van hun gebruikers omgaat, is een slimme speaker van de zoekgigant met de huidige firmware update een stukje interessanter geworden. Twee dezelfde speakers kunnen namelijk voortaan aan elkaar gekoppeld worden om een stereo-set-up te creëren.

Mensen die een tweetal Google Home-luidsprekers (of ‘oude’ Home Mini’s) hebben kunnen de twee boxjes nu aan elkaar koppelen om zo het linker- en rechter kanaal over de respectievelijke boxjes te knallen. Dit kan handig zijn als iets stevigere geluidsinstallatie of wellicht voor een uitgebreide home-cinema ervaring.

Gebruikers kunnen nadat de nieuwste update geïnstalleerd is kiezen welke gelijke boxjes ze willen koppelen aan elkaar, waarbij je tevens kan instellen welke het linker- en rechter kanaal afspeelt. Je kunt alleen twee dezelfde toestellen aan elkaar koppelen, dus twee Home’s of twee Home Mini’s. Voor de Nest Mini’s en speakers met Google Home van derden lijkt de functie (nog) niet beschikbaar te zijn.

Om verwarring en volledige A.I.-gedreven gesprekken tussen twee boxjes te voorkomen, schakelt de rechter speaker zijn Google Assistant-integratie automatisch uit. Alleen het linker boxje verstaat dus op je stemcommando’s.

Zeker wanneer je een Home Mini hebt kan het apparaatje nog wel eens tekortschieten als het gaat om geluidskwaliteit, geluidssterkte en het vullen van een ruimte. Door er twee te koppelen ontkom je deels aan die problemen. Maar of het je eigen privacy waard is om in essentie meerdere meeluisterende mensen in je huis uit te nodigen, dat is aan jou…

Lees ook: Made by Google round up: Home Mini, Pixelbook en meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *