Google hakt in op Windows en MacOS gebreken (video)

Google Chromebook reclame
Toegegeven, we moesten grinniken.

Google is alweer enkele jaren op de markt met haar eigen Chromebook. Het apparaat met Chrome OS is een browser gebaseerd systeem met relatief goedkope hardware, vooral bedoeld voor de casual gebruiker. Althans, zo leek de algemene consensus. Google probeert mede door een agressieve marketingstrategie met deze gedachte te breken.

Naast nog betere Chromebooks op de markt zetten, hoort daar natuurlijk ook een mooie reclame bij. In onderstaande commercial zien we dat Google de geduchte concurrenten van Microsoft en Apple flink onderhanden neemt. In de 1 minuut durende video zien we pijnlijk vaak herkenbare error-berichten, virusdreigingen, software crashes en algemene lag terug.

Na een tijd grapjes maken laat Google zien dat het ook anders kan, allemaal dankzij Chrome OS natuurlijk. Google lijkt vooral te willen benadrukken dat haar eigen OS helemaal niet zo beperkt is. Zo zien we dat er Android apps gedraaid kunnen worden, foto’s aangepast kunnen worden, het display zich uitstekend leent voor tekeningen en nog veel meer.

Op het laatst probeert het ook gamers te verleiden om een kijkje te nemen naar Chromebooks, aangezien er PUBG Mobile wordt ondersteund. Ondanks dat Windows en MacOS echt nog enkele voordelen zoals desktop apps en complexere spellen, doet Google er alles aan om dit gat te dichten.

[gv data=”2xryaZF1Z4w”][/gv]

4 Comments

  1. Heb een gratis chromebook van google gekregen, maar als professionele gebruiker heb je er werkelijk niets aan. Het feit dat ze hem gratis weggeven zodat ze je hun andere services kunnen upsellen zegt al genoeg.

    • @fejjie: Wat zijn de grootste pijnpunten volgens jou dan? Volgens mij zetten ze nu wel alles op alles om het multifunctioneler te maken.

      • @jastinissen: Vooral rekenkracht en batterijduur. Misschien dat hij goed genoeg is voor de gemiddelde gebruiker, maar dat ben ik belange niet. Ik werk het liefst op een desktop, maar ik reis veel. Ik verwacht
        dezelfde prestaties van mijn laptop en dan ben je natuurlijk een hoop geld kwijt. Deze toestellen met een chromebook vergelijken heeft geen zin natuurlijk. Maar Google had best wel kunnen weten dat dit toestel niet aan mijn eisen zou voldoen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *