‘Google en Samsung maken ruzie om Android Wear’

Android Wear
Het is niet de eerste keer dat het niet lekker loopt tussen Google en Samsung, twee bedrijven die toch behoorlijk afhankelijk van elkaar zijn.

Samsung is namelijk de grootste fabrikant van Android-telefoons. Deze keer draait het echter om de smartwatch. Google heeft flink geïnvesteerd in Android Wear, dat onder andere gebruik wordt door LG en Motorola, maar Samsung houdt zich vooralsnog afzijdig.

De Koreanen focussen zich voornamelijk op het zelf ontwikkelde Tizen, dat draait op de Samsung Galaxy Gear en de Gear 2. Dat zorgt volgens bronnen van The Information voor irritatie op het hoofdkantoor van Google, waar men er vanuit ging dat Samsung de grootste afnemer zou zijn van de software. Niets blijkt dus minder waar, want Samsung laat met zijn eigen smartwatches zien ook prima op eigen benen te kunnen staan.

Overigens laat Samsung de Android Wear-hype niet helemaal aan zich voorbij gaan. Het bedrijf kondigde onlangs namelijk de Gear Live aan, een smartwatch die wél draait op het besturingssysteem van Google. Uit vrije wil of als gevolg van flinke druk van de zoekgigant? Dat zal de tijd ons leren.

No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *