Google Assistant gaat bellen minder tergend maken

Geen tergende wacht meer
‘Al onze medewerkers zijn op dit moment in gesprek.’

Bellen is in vele opzichten efficiënter dan een e-mail, SMS’je of WhatsApp-bericht, maar er is één probleem: vele instanties en bedrijven hebben even nodig voordat iemand je prangende vragen kan beantwoorden. Kortom, in de wacht staan is een prijs die we moeten betalen voor efficiënte communicatie. Google Assistant kan daar verandering in gaan brengen.

Insiders onthullen tegenover 9to5google dat in de wacht staan straks geen verschrikkelijke bezigheid meer zal zijn dankzij Google Assistant. Hier is hoe het waarschijnlijk gaat werken.

Wanneer je in de wacht staat en weer een tergend, alsmaar herhalend liedje moet luisteren terwijl je je belminuten zien verdampen, kun je op een knop drukken waarmee je Google Assistant vertelt dat je in de wacht staat. Vervolgens laat je de telefoon voor wat het is en kun je wat anders doen.

Als er na anderhalf uur en meer dan 800.000 keer hetzelfde deuntje dan eindelijk een mens aan de lijn komt, laat Google Assistant je dat weten. Hoe dat precies werkt is onduidelijk. Ik kan me voorstellen dat Google Assistant een ping naar je kan sturen, bijvoorbeeld via een smart watch, slimme speaker of zelfs via de telefoon zelf. Het zou helemaal geweldig zijn als je je telefoon niet op luidspreker hoeft te zetten (vanwege het muziekje), maar wel een luide notificatie krijgt als de kunstmatige intelligentie een mens hoort.

De functie is nog in ontwikkeling en het is vooralsnog niet bekend of en wanneer deze kleine doch handige feature uitkomt. Het is volgens de insiders daarentegen bijna zeker dat de functie naar de Google Pixel 4 komt, maar dat ze erg verrast zouden zijn als het vanaf dag één al beschikbaar is.

Lees ook: Waarom je niet moet bellen via Siri of Google Assistent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *