Goed nieuws! Facebook Messenger is niet langer verplicht

Facebook-Messenger-Niet-Verplicht
Als je mobiel wilt chatten met je Facebookvrienden, is het niet meer nodig om de Facebook Messenger-app te gebruiken.

Eerder dit jaar kon Facebook op veel kritiek rekenen toen ze de chatfunctie uit de normale Facebook-app haalden, en chatgrage gebruikers verplicht de Facebok Messenger-app moesten downloaden om berichten te sturen naar vrienden.

Messenger is niet meer nodig
In de nieuwe bètaversie van de Facebook-app is het gewoon weer mogelijk om in de app te chatten, zo ontdekte Droidapp. De reden dat Facebook deze stap terug doet is niet bekend, al zijn de bootladingen met klachten die ze binnenkregen vast niet onopgemerkt voorbij gegaan, zeker toen bekend werd wat je allemaal toeliet als je de app installeerde.

Omdat het hier om een bètaversie gaat is het nog niet zeker of de optie om zonder Messenger app te chatten direct in de volgende update geïntroduceerd wordt.

Niet wachten
Als je echt niet kunt wachten om Messenger van je toestel te gooien, dan kun je jezelf aanmelden als tester. Dit doe je door lid te worden van deze Google+ groep en via deze link je functie als tester te activeren. Daarna kun je via Google Play de bètaversie downloaden.

No comments yet

  1. Ik denk dat er ook veel mensen de Messenger app gewoon geskipt hebben. Weet van een aantal mensen dat ze voor de berichten gewoon de mobiele site gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *