Gmail vermomd advertenties als email

Gmail vermomd advertenties als email
Google, ga je nu niet een beetje ver?

Advertentieboer Google heeft haar heersende maildienst Gmail recentelijk een update gegeven. Gebruikers zullen het gemerkt hebben, want bovenaan de lijst met mails zijn nu verschillende tabbladen te zien waaronder mail automatisch gerangschikt wordt primair, sociaal, etc.

Wat ons nog niet was opgevallen, is dat er met de update een nieuwe vorm van reclame je mailbox binnenstroomt. Advertenties die zich voordoen als emails. Je kunt ze openen, de inhoud bekijken, en doorsturen (serieus, wie is er van plan reclame door te sturen? Alsof je folders op de post doet.) Onder de afzender staat in het klein aangegeven dat het om een promotie gaat.

Voorbeeldje van de inboxspam.
https://twitter.com/gulliantonio/status/357975467598422016

Deze manier van reclame zal bij iedere Gmail-gebruiker in het oog springen, aangezien het op een ongelezen mailbericht lijkt. Dit in tegenstelling tot de reclamebalk die doorgaans bovenin wordt getoond met kleine Google Adds. Iets dat een blind spot is geworden, want mij vallen ze letterlijk nooit op. Fijn, maar niet echt lucratief voor een bedrijf als Google. Advertenties verpakken als reclame uiteraard wel.

Het lijkt er op dat een select aantal Gmail-gebruikers de advertenties momenteel te zien krijgen. Daarnaast schijnt er een op-out te komen om de advertenties uit te schakelen. In Nederland hebben we nog geen gebruikers horen klagen. Nog niet…

Nog geen reacties

  1. Yahoo mail wordt ook steeds onbruikbaarder, ik dacht naar mijn Gmail te verhuizen maar ik denk dat ik nu naar iets anders ga zoeken. Is er geen reclame vrije webmail? Ik betaal er graag (een beetje) voor.

    • @sketcher: +1 en eigenlijk betaal ik al voor de extra ruimte. Zou best willen betalen voor een reclamevrije versie. Het stoort me nu niet echt, maar het neemt wel ruimte in op het scherm en als ze straks tussen de mails staan…brrrr

  2. Ik kreeg vandaag de update, maar via de instellingen kan je het gelukkig eenvoudig weer uitzetten. Belachelijke poppenkast, ik wil gewoon alles in één mapje. Dan zie ik tenminste in één oogopslag wat er binnenkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *