Gionee Elife S5.5 is de dunste smartphone ter wereld

Gionee Elife S5.5
Het Chinese Gionee liet eind vorig jaar een krachtpatser van een telefoon zien waarmee ze even alle aandacht opeisten. Nu zijn ze terug met wat ze de dunste telefoon ter wereld noemen: de Gionee Elife S5.5.

Die titel was tot op heden in handen van het Chinese BBK met de Vivo X3, die slechts 5,75 mm dik dun is. De Gionee Elife S5.5 weet daar nog onder te duiken en heeft een behuizing die niet meer dan 5,5 mm meet. Ter referentie: de HTC One is 9 mm dik.

5 inch

Wat voor specs ze in deze dunne behuizing hebben weten te proppen? Een niet nader gespecificeerde processor met vier kernen, die zijn werk doet op een kloksnelheid van 1,7 GHz, ondersteund door 2 GB aan werkgeheugen. Het scherm is 5 inch groot en de accu heeft een capaciteit van 2300mAh. Volgens Gionee genoeg om het een lange dag uit te houden.

In de voorzijde is een 5 megapixel camera geplaatst, voor kwalitatief hoogstaande selfies. De cam in de achterkant werkt met een 13 megapixel sensor. Het 3G-model kan nu in China worden besteld, voor omgerekend 270 euro. In juni komt het 4G-model beschikbaar. Gionee zegt de telefoon in 40 landen uit te brengen, maar of Nederland daarbij zit is niet bekend.

No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *