Gênant: Lenovo jat RAZR-teaser van een fan

Pijnlijk
Dit is een pijnlijk staaltje PR.

Eind vorige maand werd bekend dat de toch wel iconische RAZR opvouwbare telefoon van Motorola terug zou komen in een modern jasje. De hype werd daarbij door moederbedrijf Lenovo in werking gezet tijdens een media-evenement, maar de video deed een vreemd belletje rinkelen.

De video, onder andere te zien op Weibo, lijkt namelijk verdacht veel op een video die in februari werd gepubliceerd. En nee, die video, hieronder te zien, werd niet door Motorola of Lenovo naar buiten gebracht, maar door een fan, zo onthult Engadget.

Het filmpje dat aan media getoond werd bevat zo’n 30 seconden beeldmateriaal van de opvouwbare RAZR V4 in verschillende kleuren, telkens gracieus vouwend door het midden. Die beelden komen letterlijk overeen met renders die in februari werden gepubliceerd door YouTuber Waqar Khan. De naam van de YouTuber is zelfs digitaal op het schermpje te zien in de renders verspreid door Lenovo.

[gv data=”xxfI6-ZltWk”][/gv]

Khan zegt op zijn plaats helemaal niets van de renders af te weten, wat dit een pijnlijke situatie maakt. Hij baseerde de zelf in elkaar geknutselde renders op gelekte patentaanvragen, maar is maker en daarmee eigenaar van de renders. Lenovo suggereert met het logo aan het einde van het filmpje wel degelijk dat het materiaal van hun is.

De RAZR V4 is nog niet ‘officieel’ aangekondigd (of is dit wel een officiële aankondiging?), maar geruchten suggereren dat het om een peperdure high-end smartphone gaat met een prijskaartje van richting de $1500. Of het hermonteren van het filmpje pure cybercriminaliteit is, een onhandig foutje, een geniepige publiciteitsstunt of een gigantisch misverstand, dat is nog even afwachten.

Foto @Slashleaks/LeakSpinner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *