Gelukt: iPhone Farook gekraakt!

iPhone
Inmiddels zullen ze je misschien een beetje de keel uithangen, die terrorist en zijn iPhone, maar het nieuws dat de FBI nu daadwerkelijk binnen is gekomen is toch echt een gamechanger.

Het was al voorspeld natuurlijk, dus in die zin geen complete verrassing. Tegelijkertijd is het een bijzonder einde aan een saga die al een tijd speelt en veel verschillende uitkomsten had kunnen hebben. Geheel zonder tussenkomst van Apple en met behulp van een onbekende externe partij is de FBI erin geslaagd de ‘onbreekbare’ encryptie van Apple te kraken. Inmiddels is ook al aan de rechter gevraagd het gerechtelijk bevel dat de hulp van Apple verplicht stelt te laten vervallen.

In een officieel statement laat Apple weten nog steeds vierkant achter de eigen weigering te staan en de verplichting tot hulp een verkeerd besluit te vinden.

De FBI geeft op zijn beurt aan niet te willen vertellen of de gevonden oplossing alleen voor dit specifieke geval geldt, of dat alle iPhone 5c’s nu door de overheid geopend kunnen worden. Je kunt je natuurlijk afvragen wat deze iPhone anders zou maken dan andere exemplaren. Verder zegt de FBI ‘altijd te willen samenwerken met Apple’, wat waarschijnlijk zoveel betekent als ‘altijd prettig als ze gewoon meewerken.’

The tables have turned, zeggen de Amerikanen dan: er is nu een goede kans dat alle iPhone 5c’s lek zijn en dat er werk aan de winkel is voor Apple om dat te fixen. Daar zou het de hulp van de feds bij kunnen gebruiken, maar die zullen vast niet geneigd zijn die ook daadwerkelijk te geven. Irony.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *