Gebruik je iPhone om te spioneren

Smile!
Vermom je iPhone als meeneem-mok en neem stiekem foto’s.

Spioneren is geen handige bezigheid voor bange mensen, dus bange mensen gebruiken hun mobieltjes niet handig genoeg. Daardoor missen van veel misdaden de filmpjes van voorbijgangers. Tja. Je kunt bij de pakken neer gaan zitten of je kunt daar een oplossing voor verzinnen.

Deze oplossing is zo overduidelijk Noord-Amerikaans dat het alleen nóg Noord-Amerikaanser had gekund als ze hadden gezegd dat je je telefoon in een Amerikaanse vlag had moeten rollen om stiekem foto’s te maken. Wat stellen de makers – heel vreemd, dat zijn Canadezen – van deze oplossing voor op Kickstarter? Nou je moet je iPhone in een meeneem-mok verstoppen, dan kun je altijd stiekem filmpjes en foto’s maken.

Als voorbeelden worden de opstanden in China, Iran en Oekraïne genoemd. Die had je volgens de bedenkers met zo’n mokhoesje makkelijk kunnen filmen. Klinkt plausibel, maar wat maakt deze oplossing nou zo Amerikaans? Nou, behalve in Amerika, pardon Noord-Amerika, loopt er bijna nergens in de wereld iemand met een mok over straat. Koffie drink je namelijk thuis, op kantoor of in een café. Dus als je ineens met een mok aankomt lopen, val je nogal op.

Neemt niet weg dat het een geinige oplossing is om je iPhone 5 of 6 in te verstoppen. Met de afstandsbediening kun je de camera aan en uitzetten en bijvoorbeeld rechtstreeks naar Periscope of Meerkat streamen. Jammer is het dan weer wel, dat je er niet ook meteen koffie in kunt stoppen. Dus als je gesnapt wordt met je cameramok, dan ben je alsnog de lul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *