‘Gamen op Windows 10 wordt een stuk aantrekkelijker’

Windows 10
De term ‘PC Master Race’ kan weer uit de kast gehaald worden.

Microsoft is inmiddels alweer een tijdje bezig met Windows 10. Alhoewel de geboorte van de software met veel irritatie gepaard ging onder gebruikers, lijkt het er nu op dat Windows 10 best goed werkt op de meeste apparaten. Ook voor gamers komt er naar verluidt een verbetering.

UberGizmo meldt namelijk dat de nieuwste Windows 10 developer-build over een speciale gamemodus beschikt. Door deze feature maak je het als gebruiker mogelijk voor Windows om zelf de CPU en GPU aan te passen tijdens het gamen, waardoor er meer kracht beschikbaar komt voor je videospel en minder voor de achtergrondprocessen.

Deze stap laat je Windows 10-computer vrijwel hetzelfde werken als de consoles van tegenwoordig. Zij gebruiken namelijk ook vrijwel al hun krachten voor je games tijdens het gebruik ervan. Zo kun je optimaal genieten van je game met zo min mogelijk lag of andere complicaties.

De zogenaamde gamemodus duidt erop dat Microsoft in 2017 het pc-gamen eindelijk serieus gaat nemen. Door dit jaar al de scheidingslijn tussen Xbox-consoles en computers te vervagen, lijkt deze integratie volgend jaar een vervolg te krijgen.

Microsoft zelf heeft nog niet gereageerd op de speciale gamemodus, maar het heeft er alle schijn van dat we in het eerste halfjaar van 2017 deze feature op onze apparaten mogen verwachten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *