Game-opties op Android zullen flink worden uitgebreid

Game-opties op Android zullen flink worden uitgebreid
Gamen op Google’s besturingssysteem Android. Dat kan binnenkort wel eens een stuk professioneler worden.

Niet dat Android om games verlegen zit, integendeel, maar een service om alles aan elkaar te binden en gamers in contact met elkaar te brengen zoals Xbox Live of het Game Center van Apple is er nog niet. En Google zou Google niet zijn als het de concurrentie niet een draai om de oren zou geven. Android Police meent dat er nu vergevorderde plannen zijn om het gamen middels Android eindelijk echt epic te maken.

bij het bestuderen van de app MyGlass, waarmee Google Glass straks aan een Android-apparaat kan worden gekoppeld, werd een folder vol geheimzinnige bestandsnamen ontdekt. De onaangekondigde Google services duiden op een framework voor games om zaken als multiplayer, in-game chatfuncties, het uitnodigen van vrienden, achievements en leaderboards te realiseren.

De screenshots van het foldertje ‘Games’ zegt alles

Om-de-beurt multiplayer

En real-time multiplayer

Android Police gaat er vanuit dat het internetbedrijf meer zal onthullen tijdens de Google I/O 2013-conferentie die op 15, 16 en 17 mei plaatsvindt. Vooral Kickstarter-projecten als Gamestick en Ouya zullen profijt hebben van uitgebreide spelmogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *