Gaat draadloos opladen eindelijk doorbreken?

Nexus 4 draadloos opladen
Je telefoon of tablet draadloos opladen, gaat het dan eindelijk gebeuren?

Draadloos opladen klinkt allemaal leuk en aardig maar echt doorbreken wil deze techniek nog niet. Een probleem daarbij is dat er (uiteraard) weer allemaal verschillenden standaarden & technieken gebruikt worden door fabrikanten. Dat was vroeger al zo toen we nog snoertjes gebruikten en dat is nu wederom het geval.

Tot voor kort leek het dat Qi aan de ‘winnende’ hand was. Telefoons als de Nokia Lumia 920, HTC Droid DNA, LG Nexus 4 en Samsung Galaxy S III maken hier onder andere gebruik van. Vandaag is echter bekend geworden dat HTC, LG en Samsung toetreden tot PMA (Power Matters Alliance).

Deze standaard begint steeds populairder te worden en weet niet alleen telefoonfabrikanten aan zich te binden, maar ook andere partijen zoals Google, AT&T en Starbucks. Reken er namelijk maar op dat draadloze opladers de komende jaren als paddenstoelen uit de grond gaan schieten op openbare plaatsen en in restaurants. Zo heeft PowerKiss zich bijvoorbeeld ook aangesloten bij PMA en dat bedrijf werkt in Europa samen met McDonald’s voor het plaatsen van tafels met ingebouwde opladers.

HTC, LG en Samsung zullen naar verwachting volgend jaar pas met toestellen op de markt komen die PMA standaard gaan ondersteunen. Al kan de nieuwe Samsung Galaxy S4 al geconfigureerd worden voor zowel Qi als PMA.

En alsof 2 standaarden nog niet genoeg was, is er ook nog eens derde partij: Alliance for Wireless Power (A4WP). Op dit moment lijkt het er echter op dat PMA de meeste volgers heeft. Omdat die laders straks ook op veel openbare plekken geplaatst zullen worden zal je als consument graag een telefoon hebben die de juiste techniek ondersteunt. Er is immers niks gemakkelijker dan koffie drinken bij Starbucks en tegelijkertijd je telefoon opladen. (via: theverge.com)

Nog geen reacties

  1. eerlijk gezegt denk ik niet dat het gaat werken. je werkt met inductie en inductie is gewoon veel trager dan met draad opladen. ook lijkt het me niet praktisch want met draad opladen kan je je telefoon nog gewoon gebruiken voor whatsapp etc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *