Gaat deze Chinese technologiegigant de markt veroveren?

chinese LeEco gaat wereldmarkt op
Het bedrijf brengt vandaag namelijk een heleboel high-end apparaten voor weinig geld uit.

Grote kans dat je nog nooit van LeEco hebt gehoord, maar in China is het één van de grootste technologiebedrijven en heeft het een grote Chinese streamingdienst, een soort Chinese Netflix. Afgelopen juli heeft het techbedrijf het Amerikaanse televisiemerk Vizio voor 2 miljard overgenomen en sindsdien heeft LeEco haar vizier op de rest van de Amerikaanse markt gericht.

Vandaag heeft het bedrijf tijdens een evenement onder andere twee nieuwe smartphones aangekondigd. En daar is niet veel op aan te merken. Het vlaggenschip draagt de naam Le Pro3 en heeft een 5,5-inch display. Het Android-toestel beschikt over een Snapdragon 821 processor, die onder andere ook in de nieuwe Google Pixel is te vinden. Daarnaast heeft de Le Pro3 een 4GB RAM, 64GB opslagruimte, 16-megapixel camera en een geweldige batterijcapaciteit van 4.070 mAh. Het toestel heeft een prijs van slechts 399 dollar. Zo’n 250 dollar goedkoper dan de Google Pixel en iPhone 7.

De fabrikant heeft daarnaast een 85-inch 4K televisie uitgebracht, een VR-set en een ‘slimme fiets‘ die op Android draait.

Grote kans dat het betreden van de Amerikaanse markt slechts het begin is voor de Chinese technologiegigant. Tot nu toe heeft het bedrijf nog niks bekend gemaakt over verdere uitbreiding, maar het is niet onwaarschijnlijk dat het bedrijf ook de rest van de wereldmarkt wil gaan betreden.

5 reacties

  1. dat zegde de mensen over Huawei ook, terwijl dit al jaren bekend was in de wereld van VPN en netwerk technologie.

    voor de mensen die wat likes op facebook of instagram zetten, een selfietje nemen is een toestel van 300 euro al goed genoeg, je hoeft geen +1000 euro uit te geven voor het merk met het afgebeten appeltje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *