Gaan we deze fiets straks overal zien?

Gaan we deze fiets straks overal zien?
Zo nu en dan komen er bijzondere fietsen voorbij op Kickstarter, maar vaak worden deze projecten niet doorgezet. Goed nieuws: de Mokumono komt er wel.

De Mokumono is een fiets van Hollandse bodem die vooral is bedoeld voor gebruik in de stad. De fiets bestaat uit twee platen van aluminium, die allebei de helft van het frame vormen. Tijdens de productie worden deze platen in een mal gelegd en vervolgens aan elkaar gelast.

Volgens oprichter Bob Schiller is het daardoor op den duur ook mogelijk om het productieproces van de fiets te automatiseren. Hierdoor zullen de kosten omlaag gaan, waardoor er meer fietsen geproduceerd kunnen worden. De fiets kan in twee uitvoeringen besteld worden: een uitvoering met één versnelling en een uitvoering met acht versnellingen. De prijzen liggen tussen de 1150 en 1400 euro voor deze fiets.

Het uiteindelijk doel was om via Kickstarter 90.000 dollar op te halen. Met nog drie dagen te gaan staat er inmiddels precies 90.000 op de teller. Je kunt de fiets tot en met vrijdag hier bestellen, de leveringen starten in december.

No comments yet

 1. Mooi ding, mooi concept en hoop echt dat het wat wordt.
  Zou zoiets echt kopen maar de prijs blijft een issue. De meesten willen toch echt een fiets met versnellingen en dan ben je 1400 euro verder en dan heb je nog geen spatborden, verlichting of iets.

  Prachtig project voor de mensen met dikke bonussen en geld teveel.

  • @turbobrick: Wat een rare opmerking. Dus iedereen die meer dan €1000 uit geeft aan een fiets heeft een dikke bonus of geld teveel?
   Een beetje goede fiets gaat in NL vanaf €800 en dan heb je niets bijzonders.

   • @av_diver: Nou ik weet niet waar jij woont maar de meesten in NL rijden niet op een Gazelle van 1400 euro rond hoor.
    En dan praat je over de dikste Gazelle met alles erop en eraan inclusief naaf dynamo, spatborden, bagagerek, voorziening voor kinderstoeltje, ledverlichting, slot, chip, en ga zo maar door.

    Laten we eerlijk zijn, dit is een prachtige fiets maar meer als een hebbeding is het niet.
    Denk je echt dat mensen hiermee de stad in gaan en ergens neer zetten ? Denk je echt dat je die ziet staan bij CS amsterdam vast geketend aan 100 andere fietsen ?
    Dit is zo’n fiets die je wilt hebben omdat je hem cool vind en dus wilt hebben, en niet vanuit een praktisch oogpunt want was is er nu echt praktisch aan dan ?

    Mensen die dit soort hebbedingen kopen hebben doorgaans leuke bonusregeling of gewoon plenty geld.

 2. Ik kan uit het bericht niet opmaken wat deze fiets speciaal maakt? Hij is aan de dure kant en er zitten geen speciale gadgets op. Vindt het maar een flut project als je het mij vraagt.

  • @F612S: Het is een Hollands product .. Design is best apart en in mijn ogen mooi en is weer eens wat anders.
   Daar houd het ook op. Goedkoop is het niet, practisch al helemaal niet want je zet hem nergens neer en een slot zal je al snel in een rugzak mee moeten nemen oid.
   En dan ontbreken er een aantal zaken om hem echt bruikbaar te maken in NL.

 3. Een fiets maken speciaal om de productiekosten laag te houden en er vervolgens 1400 euro voor vragen… dan wacht ik wel totdat de prijs ook daadwerkelijk gedaald is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *