Foxconn komt eerder dan Apple met een smartwatch

Foxconn komt eerder dan Apple met een smartwatch
Slimme horloges zijn heet, zoveel is duidelijk. Naast de grote technamen uit de VS komt ook Foxconn, de grote apparatenbouwer voor Apple, met een armgadget die in contact staat met je telefoon.

Hartslagmeter

Over de smartwatch van Foxconn wordt gezegd dat er inkomende oproepen en Facebook-updates mee te bekijken zijn. Op de enige foto van het apparaat, afkomstig van WantChinaTimes, is echter geen duidelijk display te zien, dus we zijn benieuwd hoe ze updates vanaf telefoons zichtbaar gaan maken. Daarnaast zou er een hartslagmeter zijn ingebouwd en kan de smartwatch de ademhaling (?) van de gebruiker in de gaten houden. Indien nodig geeft het zelfs tips om dit te verbeteren. In een later stadium wil het bedrijf ook een vingerafdrukscanner gaan gebruiken.

Apple iWatch-concurrent?

Opvallend is dat duidelijk wordt gemeld dat de telefoon compatible is met de iPhone, die bij Foxconn in China wordt gemaakt. Het lijkt alsof Foxconn langzamerhand zelf de consumentenmarkt willen betreden. Een smartwatch zou dan een goede ‘binnenkomer’ kunnen zijn. Immers, bedrijven als Goolgle, LG, Microsoft en Apple zelf hebben allemaal plannen voor een slim horloge. Om nog maar te zwijgen over de producten die al op de markt zijn, zoals de Pebble of Sony’s armcandy.

Wanneer Foxconn met het apparaatje op de markt komt is niet bekend. Voorlopig is het apparaatje alleen nog door voorzitter Terry Gou aan aandeelhouders en een select aantal media getoond.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *