Video: Fox News studio heeft gigantische touchscreens

Fox News heeft BATs
Altijd belangrijk op televisie, er goed uit zien. En niets ziet er beter uit dan enorme schermen die je met handen en ellebogen kan bedienen waarop het nieuws langs stroomt, Minorty Report-style!

Traditioneel komt het nieuws binnen via journalisten ter plaatse. Maar tegenwoordig zijn mensen met smartphones veel sneller. Gebeurtenissen komen vaak eerder op Facebook of Twitter dan dat ze via de normale weg de redactie bereiken. Fox News heeft daarom nu een team van mensen die deze stromen in de gaten houdt en checkt op waarheidsgehalte. En om de een of andere reden moet dat op gigantische touchscreens.

Deze dingen, de zogenaamde Big Area Touchscreens (alhoewel dat niet het eerste is waar wij bij de afkorting BAT aan denken) zijn recent geïnstalleerd in de studio, samen met allerlei andere technische snufjes. Hiermee kunnen de redacteurs het nieuws in de gaten houden, en deze doorspelen naar de nieuwslezer. Het lijkt te draaien op Windows, met hun eigen grafische interface er bovenop.

Ook in de studio is een scherm rondom de kamer. Hierop kan de nieuwslezer met een soort van Wii-mote afbeeldingen selecteren en rangschikken. Het journalistieke nut is ver te zoeken, maar het staat cool en dat is wat er toe doet op tv. Door te bladeren door de afbeeldingen kan er snel gekozen worden voor een andere insteek op het verhaal, of een nieuw feit presenteren zodra deze beschikbaar is.

In weze is de studio dus een feit-checkende machine voor sociale media geworden, gecombineerd met een fancy diapresentatie en een mannetje die het allemaal aan elkaar praat. Hiermee hoopt Fox News het gevecht aan te gaan met de online nieuwsbronnen waarbij je zelf beslist wat je leest en wanneer je het leest.

[gv data=”7l1USKGvtc8″][/gv]
(Via: The Verge)

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *