Fortnite: Wat betekent de gigantische space-kubus?!

Wat is er aan de hand?!
Een nieuw evenement?

De wereld van Fortnite staat wederom op z’n kop en fans vragen zich af wat er nu weer aan de hand is. Als niet-speler weet ik daarentegen één ding zeker: na de rift van vorige maand flikt Epic Games het weer om een gigantische spelersbasis warm te maken met creatieve in-game gebeurtenissen. Dit weten we tot dusver over de Cube.

In de nacht van vrijdag op zaterdag (Nederlandse tijd) gebeurde er iets bijzonders in Fortnite: een nieuwe scheur in de lucht ontstond uit het niets en binnen no-time zagen streamers en complottheoristen dit als een aanwijzing voor een in-game evenement. Niet gek, want vergelijkbaar met de stunt voor seizoen 5 spuwt ook nu een gigantische gat in de lucht bliksem en verwondering.

Ja, verwondering, want Epic Games doet nooit zomaar zoiets grootst in hun populaire Battle Royale. De bliksemschichten bleken op reguliere intervallen in te slaan (eerst iedere 15 minuten, daarna steeds sneller achter elkaar) totdat het op een geven ogenblik niet meer ophield met bliksemen. Een soort laserstraal bleek een mysterieus object te spawnen.

De populairste Twitch-streamer Ninja stond er letterlijk bij toen het gebeurde. Afgezien van het feit dat het spawnen van de kubus tijdens een toernooi plaatsvond, is het wel heel erg toevallig dat de grootste Twitch-streamer van het moment er naast stond toen het gebeurde, nietwaar?

Doel van de kubus
Op het moment is er nog weinig bekend over het nut van de kubus. Als je dichtbij het object staat, regenereert je schild, maar wanneer je te dichtbij komt (of de kubus aanvalt) wordt je weggeblazen. Mysterieuze symbolen op de kubus verschijnen ook in de killfeed wanneer een speler door het ruimteobject worden gedood.

Er heersen tal van speculaties over het nut van de kubus en zoals altijd lopen de theorieën uiteen van de aankomst van een nieuw gebouw tot het volledig omgooien van het thema voor het volgende seizoen. Die eerste theorie is trouwens niet zo gek, want de kubus is ongeveer zo groot als een gemiddeld Fortnite-gebouw.

Andere complottheoristen richten zich meer op de symbolen die op de kubus staan. Het zouden buitenaardse symbolen zijn, wat bevestigt dat Fortnite weldegelijk intergalactisch gaat. Of we in seizoen 6 laserwapens en ruimteschepen (in plaats van de bus?) krijgen, is nog onbekend. Tof zou het zeker zijn.

De Kubus beweegt
Wat het praktische of symbolische nut van de kubus ook is, hij beweegt! Het aankomende seizoen is nog een kleine maand van ons verwijderd en het lijkt er dan ook op dat de kubus zich tot die tijd langzaam zal voortbewegen.

Eerst dacht de community dat de kubus langzaam naar Salty Springs bewoog, maar daar lijkt hij te langzaam voor te gaan. Een andere optie is dat de relatief lege woestijnhoek van de map gevuld wordt met buitenaards pracht en praal.

Vooralsnog is het daarentegen afwachten geblazen en op basis van eerdere voorspellingen (en de uiteindelijk realiteit daarna) zou ik me niet te veel verheugen op baanbrekende veranderingen. Fortnite doet het immers goed genoeg zonder gekke in-game fratsen. If it ain’t broke, don’t fix it, toch?

Ondertussen is er achter de schermen wel veel aan de hand bij Fortnite, want de makers besloten recentelijk niet met Google samen te werken om de Android-versie beschikbaar te maken in de Play Store. Dat kost Google tientallen miljoenen aan inkomsten en het maakt de Android-serie van de game minder betrouwbaar en veilig. Ironisch genoeg was het dan ook Google die een beveiligingslek in de Android-versie van de game ontdekte. Dat was niet het enige relletje rondom de game, want er was ook een hoop gedoe rondom de exclusiviteit van Fortnite voor Samsung.

Foto @TheMrMattie (via Reddit)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *