Fortnite (iOS) komt met gigantische update

Fortnite krijgt bestuurbare raketten!
Naast een heleboel fixes en tweaks ook wat toffe nieuwe content!

Fortnite is recentelijk met een stevige update verrijkt, zo blijkt uit de patch notes van ontwikkelaar Epic Games. Naast wat toffe toevoegingen aan de game op alle platforms, is er ook aan de iOS-versie van de populaire battle royale-game nog een hoop veranderd.

Algemene updates
Het belangrijkste nieuwtje rondom de nieuwe patch is natuurlijk de hieronder geteasede ‘guided missile’, een bestuurbare raket die kwa verwoesting hetzelfde is als de gewone rocket launcher, maar dan met een hele toffe feature: de raket is door de speler te besturen. Heb je dus geen sniper en zit er een hele vervelende speler vanuit zijn gigantische toren op je squad te knallen? Boom, guided missile. Het nieuwe wapen is in chests en in supply drops te vinden.

Daarnaast zijn de kleuren van een aantal wapens aangepast om een betere afspiegeling te geven van de kwaliteit van de wapens. Het was namelijk nog al eens een probleem dat een paarse shotgun eigenlijk helemaal niet zo goed was als bijvoorbeeld een paarse sniper.

[gv data=”GTufcjFo688″][/gv]

iOS update
Naast de bovenstaande toevoegingen en andere tweaks is de iOS-versie van Fortnite dus ook opgepoetst. Zo krijgen mensen die de game (op uitnodiging) proberen te spelen op een te zwak/incompatibel toestel een foutmelding.

Daarnaast is er een nieuw ‘game data download system’ toegevoegd, dat toekomstige updates een stuk minder groot moet maken. De ontwikkelaar heeft wat dat betreft goed nagedacht over een grote bottle neck voor spelers; Fortnite is in tegenstelling tot het iets minder goede PUBG Mobile namelijk behoorlijk groot. Om dat in perspectief te brengen: PUBG is 700 MB en 900 MB groot op respectievelijk Android en iOS, terwijl Fortnite nu een downloadgrootte heeft bereikt van 1.8 GB.

Tot slot hebben de ontwikkelaars hard gesleuteld aan de zogenoemde net code, de code waarmee de communicatie tussen de spelers en servers mogelijk wordt gemaakt. Door deze efficiënter te schrijven, worden online problemen zoals lag en desync aangepakt. Overigens is er op iOS-toestellen nu ook Antialiasing (4x MSAA) toegevoegd, wat de graphics een beetje moet opschroeven (minder rafelige, harde randen).

Foto @ Epic Games

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *