Fortnite en iOS 13 gaan niet lekker samen

Sorry, iPhone-gebruikers
Voorlopig nog maar even wachten met updaten, dus.

De nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem voor iPhones komt met een heleboel ‘nieuwe’ toepassingen zoals App Store-bescherming, camera-in-camera-functies, batterij-optimalisatie en de langverwachte Dark Mode. Al die nieuwigheid gaat daarentegen helemaal niet lekker samen met Epic Games’ Fortnite.

Mocht je een Apple-fanaat zijn en de bèta van iOS 13 al op de iPhone hebben geïnstalleerd, dan is het aannemelijk dat je Fortnite niet op je smartphone kunt spelen. Ontwikkelaar Epic Games waarschuwt namelijk dat Fortnite Mobile niet compatibel is met de nieuwste, nog niet uitgebrachte versie van iOS, namelijk iOS 13. Het is overigens de tweede keer in een korte tijd dat het reeds op alle devices beschikbare Fortnite niet compatibel is met bepaalde apparaten.

Je zult dus moeten kiezen tussen het testen en genieten van de nieuwste iOS-features of Fortnite. Nu is de game zo belachelijk verslavend dat we allemaal wel weten welke je gaat kiezen (als je de battle royale-game überhaupt speelt, maar denk er toch maar even over na.

Epic Games raadt spelers dus aan om niet te upgraden naar de bèta-versie van iOS 13 omdat het voor stabiliteitsproblemen kan zorgen. In de praktijk melden veel iPhone-gebruikers met die iOS-versie dat de game regelmatig crasht en zo dus feitelijk onspeelbaar is.

Het is nog niet bekend wanneer versie 1.0 van iOS 13 uitkomt, al zal dat waarschijnlijk ergens in de herfst van dit jaar zijn, samen met de aankomende iPhone XI.

Lees ook: Apple iOS 13 – Wat heb je er praktisch aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *