Fortnite: Battle Royale verpulvert de concurrentie

Fortnite: Battle Royale verpulvert de concurrentie
En dat slechts 3 dagen na lancering op iOS.

Fortnite: Battle Royale was al een knijter van een hit op console en PC. Geloof je ons niet? Dan heb je duidelijk het verhaal van een Twitch gamer op onze site gemist. Onlangs zagen meer dan 500.000 mensen hoe hij het in het spel opnam tegen rap-icoon Drake. Nooit eerder keken er zo veel mensen tegelijkertijd naar een stream. Waar een beetje naam en faam al niet goed voor is.

Record
Hoewel op dit moment slechts een handjevol gamers Fortnite: Battle Royale kan spelen, heeft het spel in slechts 3 dagen tijd al alle records verbroken. Volgens AppAnnie voert het spel in diverse regio’s wereldwijd de lijst aan van meest gedownloade games. Onder meer in de VS, grote delen van Europa en Australië is het op dit moment het favoriet spel van de meeste mobile gamers. In de gaming hoofdstad van de wereld, Japan, staat hij vooralsnog op de tweede plek, maar waarschijnlijk duurt het niet lang voordat hij ook hier de top weet te bereiken.

Begin maart maakte game-ontwikkelaar Epic Games bekend dat Fortnite ook naar Android en iOS komt. Op dit moment is het spel exclusief op de iPhone en iPad te spelen, nadat je je hebt aangemeld als bètatester. Dat maakt het record des te bijzonderder. Android-gebruikers moeten nog wat meer geduld opbrengen voordat zij zich kunnen uitleven met deze titel. Dan is Fortnite waarschijnlijk helemaal niet meer te houden.

Fortnite Battle Royale AppAnnie

Om net zo succesvol te worden als Pokémon GO, heeft het nog een lange weg te gaan. Deze op Pokémon gebaseerde AR-game leverde in de hoogtijdagen meer dan 1,6 miljoen dollar per dag op. In de ruim anderhalve jaar tijd dat de game beschikbaar is, is het spel meer dan 750 miljoen keer gedownload en heeft het een bedrag van meer dan 1,2 miljard dollar opgeleverd. Bijna 6 procent van alle Android-gebruikers speelt nog dagelijks Pokémon GO. Maandelijks vangen gemiddeld 65 miljoen gamers virtuele Pokémon.

Eén reactie

  1. enkele toevoegingen. de streamer (Ninja) nam het samen MET drake op tegen 98 anderen, niet tegen drake.

    de game is voor iedereen te downloaden, maar je moet in-game inloggen met je account wat is aangemeld als beta account.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *