Fornite: Alles wat we weten over seizoen 5

Het masker suggereert nieuwe werelden.
Een hoop promotie en teasing, maar het mysterie blijft ons interesseren.

Eind juni stonden miljoenen Fortnite-fans over de hele wereld te kijken naar een virtuele raket die virtuele rifts in een virtuele map veroorzaakte. Wat het allemaal precies betekent, is nog steeds niet duidelijk, maar dat het om het vijfde seizoen van de populaire Battle Royale-game gaat, dat mag duidelijk zijn. Dit is wat we tot nu toe allemaal weten over het aankomende seizoen.

[gv data=”g5PeLQmYOYk”][/gv]

Nieuwe map
De recente mysterieuze gebeurtenissen in Fortnite wakkeren de fantasie aan van zo’n beetje iedere speler en zelfs niet-spelers (zoals ik) kunnen het niet helpen om een beetje geïnteresseerd te zijn. Veel speculaties na de rifts en buitenaardse trekjes draaien om tijdreizen. Wellicht dat dit het portaal opent (letterlijk en figuurlijk) naar nieuwe maps.

Wat we precies kunnen verwachten is nog niet duidelijk, maar dat er veranderingen aan zitten te komen is zeker. Wellicht dat de huidige map gewoon wat aanpassingen krijgt, maar het is veel waarschijnlijker dat spelers mogen gaan battelen op een compleet nieuwe map of de oude map die visueel volledig is omgetoverd.

Recentelijke datamining bevestigt dit; de onderstaande Tweet toont een paar van de meer dan 200 verschillende items met een Wilde Westen-thema. Ook de reeds uitgekomen trailer van de Playground-modus toont een aantal historische settings.

https://twitter.com/GameCentral_FBR/status/1012475948061659136

Nieuwe items en Battle Pass
Tenzij er een nog onaangekondigde prijsverandering aankomt, blijft de in-game Battle Pass gewoon 950 V-Bucks (rond de €10 euro) kosten. Daarvoor krijg je zoals altijd toegang tot exclusieve uitdagingen, skins, emotes en XP multipliers. We weten tevens zeker dat er weer een hoop nieuwe items, emotes en skins naar de uitzonderlijk verslavende game komen, maar tot dusver is alleen het het masker in de headerfoto geteased.

Fortnite in de echte wereld
Als ondersteuning van de theorieën over tijdreizen of gaten in ruimte-tijd heeft (vermoedelijk) Epic Games gekapitaliseerd op het succes van de publiciteit rondom de raketlancering. Er werden namelijk op verschillende plekken in de wereld Fortnite-voorwerpen gevonden. Zo werden er Fortnite-lama’s gespot in Europese steden en de onderstaande burger dook ineens op in de woestijn bij Los Angeles.

Releasedatum
Op 12 juli om 10:00 Nederlandse tijd wordt de patch voor v5.0 gelanceerd en zoals gewoonlijk worden alle challenges gewiped. Een paar uur voor de patch live gaat worden de server voor een paar uur offline gehaald voor onderhoud, waarna de game dus rond 10 uur te spelen is. Het vijfde seizoen zal 10 weken duren en dus doorlopen tot en met 20 september. Een uur na de launch van de patch worden de wekelijkse challenges gelanceerd.

Foto @Epic Games

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *