FIFA 20 release datum, nieuwe modus en meer

Badass!
FIFA gaat een volledig andere richting op met de straatvoetbalmodus.

Tijdens hun eigen pre-E3-evenement onthult Electronic Arts meer over hun grootste I.P’s. Een fundament van EA’s line-up is daarbij natuurlijk FIFA. FIFA 20 krijgt dan ook een aantal flinke toevoegingen die vooral fans van FIFA Street zullen belonen.

FIFA 20 krijgt namelijk een straatvoetbalmodus in de geest van het briljante FIFA Street (origineel uit 2005). Deze meer arcade-achtige game gaf spelers meer vrijheid om te spelen zoals ze in het echt zouden doen en in FIFA 20’s gamemode Volta worden tricks, kleine veldjes en intense straat-vibes ook weer relevant.

De modus lijkt een belangrijk deel van de franchise te gaan worden, waarbij spelers hun eigen karakter kunnen maken en customizen met gekke gekleurde schoenen, toffe tenue’s en zelfs gewone, alledaagse kleding om het straat-element kracht bij te zetten. Onder andere London, Tokio en Amsterdam zullen in de game zitten, met kleine kooitjes, veldjes en mogelijk zelfs een parkeergarage als decor.

Volta zal bestaan uit een sinlgeplayer- en multiplayer-deel waarbij een speler een verhaal kan doorlopen en zijn eigen carrière kan maken in de singleplayer-modus, terwijl men in de multiplayer-modus natuurlijk lekker tegen elkaar kan spelen in potjes met eigen (huis)regels. De grootte van het veld, de hoeveelheid spelers (3v3, 4v4, 5v5, met of zonder keeper) en de speelcondities kunnen door spelers zelf worden aangepast.

[gv data=”9E4HMgh7ZsE”][/gv]

Uiteraard wordt de hoofdgame ook uitgebreid verbeterd zoals dat ieder jaar wordt gedaan. Daarmee bedoel ik natuurlijk dat we in principe dezelfde game krijgen, met kleine nuanceverschillen en nieuwe (geüpdatete) spelers en tenue’s. Niet dat diezelfde games dan niet telkens weer verkocht worden, want de FIFA-reeks is een goudmijntje. FIFA 20 zal verbeterde A.I. krijgen, alsmede updates aan het schieten en physics met betrekking tot de bal.

FIFA 20 komt op 27 september uit voor de PC, Xbox One en PlayStation 4. Verwacht een gewoonlijk prijskaartje van zo’n €60,- terwijl de Volta-modus zeer sterk naar microtransacties ruikt. Let maar op, je kunt straks in-game een Diesel spijkerbroek kopen voor echt geld. EA is al vaker in de problemen gekomen vanwege lootboxen en microtransacties, dat gaat dit keer niet anders zijn, zo voorspel ik maar even.

Lees ook: Officieel: alles over Apex Legends seizoen 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *