FIFA 20: ‘Johan Cruyff hoort tot de beste spelers’

FIFA 20: 'Johan Cruyff hoort tot de beste spelers'
Zullen de makers gehoor geven aan deze oproep?

Naast dat je met FIFA kunt spelen met de huidige clubs, kun je in de laatste delen ook aan de slag met iconen van vroeger. Internationale iconen die de voetbalwereld hebben veranderd of juist iets hebben toegevoegd op elk hun eigen manier.

Onder die iconen behoort natuurlijk onze Nederlandse Johan Cruyff. Ondanks zijn zeer indrukwekkende historie denken de makers van FIFA niet dat de Nederlander behoort tot de absolute wereldtop. De iconen krijgen namelijk een rating aangemeten. Iconen als Maradona en Pelé hebben een rating van 97 en 98, terwijl Cruyff blijft steken op 94 in eerdere delen.

Wat de Nederlandse FIFA-expert Koen Weijland betreft komt daar met FIFA 20 verandering in. Hij is een online petitie gestart, met steun van oud-international John Heitinga en bondscoach Ronald Koeman. Volgens Weijland hoort een rating van 98 bij Cruyff.

De petitie loopt als een trein en Weijland kan rekenen op veel steun. Inmiddels is de petitie al meer dan 5.500 keer getekend. Wie het eens is met de stelling van de FIFA-expert kan de petitie hier tekenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *