Facebook’s Atlas volgt je over het hele internet

Atlas-Facebook
We wisten al langer dat Facebook dol is op onze gegevens, om op die manier persoonlijke reclames aan te bieden. Atlas maakt dit alleen nog maar gemakkelijker.

Met Atlas wordt de online activiteit van gebruikers op al hun mobiele platformen opgeslagen. Een flinke inbreuk op je privacy, maar daar krijg je dan wel weer betere marketing voor terug, die speciaal op jou gericht is. Zo probeert Eric Johnson, baas van Atlas, het tenminste te verkopen in een blogpost.

Atlas + Facebook = betere reclames
Hierdoor worden cookies verleden tijd, en weet het programma simpelweg precies wat je aan het doen bent op je PC, smartphone of tablet. De data die hiermee verzameld wordt, kan vervolgens gecombineerd worden met je leeftijd, geslacht en voorkeuren die op je Facebookaccount staan. Door deze twee werelden te combineren kan dus haarfijn worden bepaald waar jij op zit te wachten op het gebied van reclame.

Het zat er al aan te komen dat Facebook het Atlassysteem vroeg of laat in werking zou zetten. Vorig jaar kochten ze Atlas over van Microsoft. In de toekomst hoopt Facebook advertenties te verkopen die ook op andere websites te zien zijn, terwijl ze toch gebruik maken van Atlas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *