Facebook wil alle foto’s van je in een grote database

Facebook onder een vergrootglas
Want je privacy is toch heilig op het internet?

Uiteraard doet Facebook het niet puur om het makkelijker te maken als de robots de wereld over nemen. Het idee is om zo door middel van gezichtsherkenning te kunnen voorspellen op welke foto’s je nog meer staat, zonder dat je vrienden je daar expliciet in getagd hebben. De nieuwe foto wordt dan vergeleken met eerder geuploade foto’s.

Ook moet het je makkelijker maken om anderen te taggen in foto’s. Je kan dan bijvoorbeeld een foto uploaden van een leuk feestje, en via die enorme database heb je ook meteen de Facebookpagina te pakken van die ene leuke meid links achterin op de foto. Want dat is verder niet griezelig of zo.

Facebook privacy-expert Erin Egan zegt dat het ten alle tijde mogelijk is om jezelf uit die database te verwijderen, en dat ze erg transparant willen zijn over wat ze met de informatie doen. Toch blijft het een omstreden plan, en ruikt het erg naar een Orwelliaanse massa-privacyschending.

Google had een soortgelijk idee via Glass, wat de gezichtsherkenning live op straat zou kunnen doen, maar dat werd uiteindelijk geschrapt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *